category: Generalna
SPECIJALNE...
..................... Krem supe ---------------
krem supe ( velute potaž ) , često se nazivaju i samo
potaž. to su supe spojene žumancem i slatkom pavlakom. njihov karakter odrđuju
glavne namirnice od kojih se
pripremaju i dodatak koji ide uz krem supu ili...
Supe .......
Skupni naziv za supe obuhvata šest temeljnih grupa, supa po
definiciji : supa je ukusna tekućina koja se dobiva kuvanjem kostiju, mesa ili
drugih namirnica u vodi. Uloga
supe je da svojim ukusom potakne probavne žljezde na rad. Svojom...
Predjela
Poznato je da se predjelima nepridaje
ista važnost u svim zemljama. Negde se ona daju za večeru , a negde samo
za ručak , a negde za ručaski večeru. U restoranima a’la carte imamo na
jelovniku veći broj predjela , a pri usluživanju –...
Svečani hladni bife...........
Organizuje se povodom svečanih ,
kulturnih i sportskih događaja. Kada treba poslužiti veću skupinu
zvanica. Ovakav stol sa hladnim jelima se postavlja ( bife sto ) u
predviđenim salamaza tako svečane...
Maslac
kao mešavina namenjen za jela u finger food
kombinaciji ....
Hrana koja se jede prstima Hrana koja se jede prstima jesu donekle predjela ali se uglavnom služe : na koktel partijama, hladnim bifeima i u domaćinstvu . Ova mala predjela treba da posluže kao glavni obrok u...
Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.